Безкръвно лечение на хемороиди    

Хемороидалната болест е една от най-честите в хирургичната практика. Поне един от всеки десет души страда от този проблем. Всеки човек има хемороидален плексус, но когато се появят оплаквания като:  кървене, болка, сърбеж, пролапс, говорим за хемороидална болест. При подобни симптоми се налага преглед при специалист , защото е възможно да се касае за друго заболяване.                                                                    
                                                                       Поставяне на еластични пръстени  

                                                                                           

 Връзването /поставяне на eластичен пръстен/ е един от най-популярните методи за амбулаторно лечение на вътрешните хемороиди.Те се оставят без кръвоснабдяване и сами се свиват и отпадат.Тази процедура е безболезнена и успешна при80% от пациентите.Тя се е доказала като лесна,сигурна и ефективна при третирането на втора- и трета- степен хемороиди. Обикновено се поставят 3 пръстена , тъй като хемороидите се кръвоснабдяват от три кръвоносни съда.         
Резултат с изображение за rubber band ligation              Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображение                           
                                                                                   
 Новопоставени  ластици.                          5 дни след манипулацията.                                След отпадане и зарастване.     
Предимството на този метод е, че се извършва в амбулаторни условия, което не налага болничен престой и протича при по-малък дискомфорт, а за болка почти не може да се говори. Възстановителният период е около 24 часа, като през това време човек може да се разхожда, може да извършва ежедневните си задачи, да шофира. Не се налага приемане на обезболяващи медикаменти.